Skrenite sa uobičajenih turističkih trasa i otkrijte nesvakidašnja mesta širom Evrope, često skrivena od očiju javnosti…

U jednom kutku jugoistočne Belgije, na manje od 60 km od Liježa, arhitekta Dominik Noel i njegova supruga Natali potpuno su preobratili jednu ruiniranu farmersku kuću iz 19. veka i teren na kome se nalazi u sopstveno kraljevstvo iz mašte.

La Balade des Gnomes je pansion sa noćenjem i doručkom, koji po Dominikovim rečima poseduje "deset soba, od kojih je svaka neobičnija, šašavija i čudesnija od one prethodne".

Svaka soba je jedinstvena i tematski obojena, a među njima su: Brvnara u šumi, Zvezde u pustinji, Legenda o trolovima. Najneverovatnija među svim sobama jeste Trojanski konj, koja je zaista u obliku velikog drvenog konja na točkovima, a u njoj se nalazi apartman na dva nivoa. Dominik navodi kako pokušava da stvori svet koji će u sebi objediniti "jedinstvo sa prirodom i duh detinjstva koji leži u svakome od nas". Svako ko poseti pansione La Balade des Gnomes mogao bi da se složi sa tim.

Preuzeto iz Reader’s Digest Srbija