Prema Durexovom istraživanju iz 2008. svega 53 posto Amerikanaca seksualne odnose ima jednom nedeljno, a to priznaje i 55 posto Britanaca kao i 59 posto Kanađana, prenosi askmen.com.

Ipak, postoje neke zemlje u kojima se seks upražnjava mnogo češće i u kojima reč "provod" ima malo drugačije značenje. Donosimo vam listu pet onih najvažnijih. 

5. Poljska
Za prilično konzervativnu kulturu, Poljska je prilično nekonzervativna što se seksa tiče. Na godišnjoj bazi, tamo je jedan od najvećih erotskih festivala na kojima se predstavljaju nove seksualne igračke i novotarije seks industrije. Čak je i jedan poljski političar uhvaćen u seks skandalu. Ipak, najveći dokaz poljske seksualne liberalnosti su dve Poljakinje koje su svojevremeno držale svetski rekord u grupnom seksu.

Gde otići: Ako ste slučajno u Varšavi, možete posetiti Organzu, klub sa relativno povećim brojem žena. Domaćih devojaka najviše ima u baru na dva sprata popularnog imena ZOO. U Krakovu se svakako uputite do kluba Cien, koji vrvi od devojkama, a tu su još i Frantic kao i Goraczka Freak Club.

4. Kina
Seksualna revolucija zahvatila je i Kinu. U poslednjih osam godina otvoreno je više od 5000 seks šopova samo u Pekingu. A ako se tome pridoda i činjenica da je 70 posto svetskih seks igračaka napravljeno upravo u Kini, svakako se isplati otputovati i proveriti da li su Kineskinje toliko liberalne.

Gde otići: Ako posećujete Šangaj, svakako svratite do kultnih mesta poput bara Rouge, Zapata’s ili Windows. Peking takođe nudi nekoliko opcija. Ulični bar Sanlitun Lu District, ili Bar Blu, a tu su i Suzie Wong i Brown’s.

3. Rusija
Od pada komunizma, libido Rusa porastao je do te mere da su moskovske noćne klubove u samo nekoliko godina preplavile Ruskinje željne noćnog provoda i dobre zabave. Mnogi avanturisti koji obilaze čitav svet i danas se vrlo rado prisećaju svog ludog provoda u Rusiji.

Gde otići: Ako ste u Moskvi, definitivno posetite The Hungry Duck, bar s muškim i ženskim striptizetama i sjajnom atmosferom. Od ostalih klubova mogu se izdvojiti Night Flight i Propaganda koji su danas poznatiji po turistima nego lokalcima.

2. Brazil
S obzirom da je Brazil rodno mesto svima nam dragih tangi, itekako ima smisla da su Brazilci poznati po uživanju u noćnom životu i prepuštanju strastima. Plaže prepune pocrnelih devojaka i festivali na kojima nestaju sve inhibicije garancija su dobrog provoda o kojem ćete prijateljima pričati još godinama.

Gde otići: Ukoliko ste u Riju, svakako se isplati posetiti područje Lape. Radi se o mestu prepunom klubova u kojima zgodne Brazilke plešu po celu noć i vrlo su sklone turistima. Ostale opcije u Riju uključuju: Nuth Bar, Baronetti ili Club Six.

1. Grčka
Zemlja s vrlo dugom tradicijom seksa koji datira još iz starih vremena. Mediteranski temperament, plaže i ostrva kao i reputacija strastvenih ljubavnika, definitivno su dovoljan razlog za pakovanje kofera.

Gde otići: Atina nudi nekoliko opcija. Hoxton u okrugu Gazi je klub koji posećuju mnogi "backpakeri". Ostrvo Krf poznato je kao najbolje mesto za upoznavanje Grkinja, a Mikonos kao mesto za najbolje i najžešće partijanje. Paradise Beach, plaža na kojoj se najčešće održavaju velike žurke, poznata je i kao mesto na kojem je nošenje odeće opcionalno.
Izvor: index.hr