Bahame čini više od 700 ostrva. Nalaze se između Floride i Kube, i predstavljaju pravo rajsko mesto… Predstavljamo vam neka od najlepših ostrva na Bahamima…

Prvo što izdvajamo je Abakos. Ova grupa ostrva prostire se na 210 km smaragdnog mora. Imigranti iz Velike britanije su se naselili ovde tokom XVII i XVIII veka, a njihova kultura i tradicija ogledaju se u arhitekturi, aktivnostima i običajima koje i dalje sprovode lokalni seljani. Populacija ostrva je 10,061. 

Na red dolazi i graciozno, Eleuthera ostrvo. Ovde se nalaze koreni bahamske istorije i smatra se da je baš na ovom mestu nastala prva istinska demokratija na američkom kontinentu, pre više od 300 godina. Veliki deo rane kolonijalne atmosfere ogleda se u malim ribolovačkim selima. Ostrvo je dugo skoro 200m i samo 3 km široko. U blizini se nalaze ostrva Harbur i Španski Vels. Populacija je 10,524.

Exuma ostrvo se proteže na 210 km i pruža neverovatna iskustva na kruzerima. Poznato je kao prestonica jedrenja. Ovde se nalazi mnogo čistih peščanih plaža, izolovan sidrišta bez izlaza na more i luke. Veći deo ostrva je nenaseljen, a ukupno ima 3.539 stanovnika.

Rum Cay ostrvo je „uspavana lepotica" Bahama. Ovo istorijsko mesto bogato je indijskim ruševinama, divnim brdima, zlatnim egzotičnim plažama i koralnim grebenima koji ga okružuju. Ostrvo je Kolumbo prvobitno nazvao Santa Maria De La Conception.
Izvor: LuxLife.rs