U Berlinu se organizuju žurke, a u Moskvi velike parade. Kod nas su i dalje prilično popularni prvomajski uranci.

Praznik rada 1. maj, u Srbiji većina građana obeležava prvomajskim urankom i roštiljanjem na nekom od izletišta. Međutim, nekoliko slobodnih dana, i to u proleće, prilika su da se otputuje u neku od brojnih evropskih metropola, u kojima se održavaju različite manifestacije, parade i ulične fešte. 

Oni željni provoda svakako mogu putovati u Berlin, gde se može otići za nepunih 150 evra. Turisti koji na raspolaganju imaju više vremena i novca imaju priliku da obiđu Rusiju i to po ceni od 700 evra.

Berlin
Svakog Prvog maja u prestonici Nemačke se organizuje niz manifestacija kojima se obeležava praznik rada, doduše uglavnom za mlađu populaciju. U Gloticer parku održava se velika žurka na otvorenom, a mladi organizuju i ulične rejv žurke za sve ljubitelje elektronske muzike. Čuveni štandovi sa hranom i pićem postavljaju se na Tijergartenu.

Moskva
Ipak, Moskva je u svečanim proslavama neprikosnovena, pogotovo u maju, kada se održavaju najlepše parade. I danas se na Crvenom trgu organizuje fešta, koja, istina, deluje kao uvertira za 9. maj, kada se slavi Dan pobede u Drugom svetskom ratu. Osim zbog brojnih manifestacija, maj je idealno vreme za posetu ruskoj prestonici i zbog lepog vremena.

Amsterdam
Jedan od najzanimljivijih gradova za posetu u maju je svakako prestonica Holandije. Njegovi stanovnici odlaze na krstarenje kanalima sopstvenim čamcima i uživaju u divnim cvetnim parkovima. Osim toga, 5. maja, Holanđani obeležavaju Dan oslobođenja i tada se organizuju brojni koncerti i umetnički performansi.

Odmor u Srbiji
U turističkim agencijama kažu da mesta u hotelima za 1. maj ima jako malo, pa bi sa rezervacijom trebalo požuriti. Ipak, Zlatibor, Tara, Palić, Kopaonik samo su neki od predloga.
Izvor: novosti.rs