U Vršcu će 23. i 24. marta u hotelku “Srbija” biti održan 7. festival vina “Vinofest”. Cena ulaznice je 200 dinara, a svaki posetilac dobija vinsku čašu sa logom festivala i kupon za učestvovanje u nagradnoj igri.

Ova, sada već tradicionalna manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača, kako vinara tako i proizvođače vinarske i vinogradrske opreme.

Pored redovnih izlagača iz naše zemlje veliko interesovanje za ovaj festival, pokazuju i vinari iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine tako da ova manifestacije sada ima međunarodni karakter. Ove godine imaćemo i vinare iz Ukrajine.

Pored izložbenog, ovaj festival ima i takmičarski karakter, odnosno vinari koji su zainteresovani mogu doneti svoja vina na ocenjivanje. Ocenjivanje vrši stručna komisija. Vina na ocenjivanje mogu poslati i vinari koji ne učestvuju na festivalu nego samo žele da provere kvalitet svojih vina i osvoje neku od nagrada, kao što su Velika zlatna medalja za kvalitet u raznim kategorijama vina, koje sad već imaju prestižno značenje među vinarima.

Prateća manifestacija Vinofesta i ove godine biće Prolećni sajam cveća koji će se održati od 23. do 25. marta na Svetosavskom trgu (Ruski park) koji je odmah ispred hotela "Srbija".
Gdestinacija