Kao što i sam naslov kaže, treći po veličini grad u Kanadi proglašen je najpoželjnijom metropolom za život na svetu…

Pitate se zašto? Bezbroj je razloga i mogućnosti koje ovaj grad nudi. Zovu ga i multikluturalan grad jer se na svakom ćošku mogu čuti različiti jezici sveta, što bi u procentima iznosilo oko 52% stanovništva kojima engleski nije maternji jezik. 

Jedan od razloga zbog kog je baš ovaj grad zauzeo vodeću poziciju na listi jesu i prirodne lepote koje predstavljaju najveće blago ove regije. Ono što privlači turiste i kojih je iz godine u godinu sve više jeste prelepa priroda oko celog grada koju treba videti uživo i uživati u njenim čarima. Svake godine Vankuverom prođe oko milion ljudi na krstarenjima, što je jasan podatak o posećenosti ovog grada.

Arhitektura centralnog dela Vankuvera je moderno uređena, sa dosta nebodera, poslovnih centara, i ostalih znamenitosti među kojima je i najstarija zgrada hotela Vankuver ili zanimljiva arhitektura javne biblioteke koja podseća na koloseum u Rimu.

Organizacija grada je na veoma visokom nivou, pa tako linijama metroa možete stići sa jednog kraja grada na drugu za nepunih petnaest minuta. Velika je ponuda raznih izložbi, predstava, manifestacija koje su tako koncipirane da zadovolje svačiji ukus. Vankuver je grad gde i najzahtevnija osoba može naći sebi zanimaciju ili rekreaciju u bilo koje doba dana ili noći.

Ovo je samo kratak opis ovog grada, a jedno je sigurno ako vam se bilo kada ukaže prilika da ga posetite nemojte je propustiti. Ostaćete uskraćeni za jedno novo avanturističko iskustvo.
Izvor: LuxLife.rs