Tokio je grad velikih zgrada, naređane na jednom prostoru. Jako su retke dvospratnice, a još ređe manje kuće, već sve pokušavaju da dotaknu nebo…

Ovo je fascinantna metropola, koja se sastoji od 26 gradova, šest gradića i osam sela, koji su tokom vekova srasli u jedno i prostire se na preko 2.000 kilometara kvadratnih. Obuhvata dva lanca ostrva koja se protežu na oko 185 kilometara od centra grada. 

Glavni grad Japana, ima i luksuzni deo grada poznat po prodavnicama, restoranima, noćnim klubovima, posvećen isključivo ljudima visoke klase, a zove se Ginza. Takođe, postoji i deo grada nazvan Akhibara, gde možete naći bukvalno sve što vam padne na pamet, a da je vezano sa tehničke uređaje. Zaista, impozantan izbor.

Tokio ima devet linija podzemne železnice, koja povezuje sve delove grada, koji je ceo pod nadvožnjacima, kako bi sve moglo da funkcioniše besprekorno. Ono što je karakteristično za Japance, jeste da žive pretežno u malim stanovima, od 15 do 35 metara kvadratnih. Takođe, i kafići i restorani su izrazito mali u poređenju sa evropskim standardima.

Ono što je sada najinteresantnije dešavanje u gradu, jeste završnica radova na najvišem tornju na svetu. Sa neverovatnih 634 metra, "Sky tree" (Nebesko drvo) predstavlja luksuzno arhitektonsko remek delo. Zvanično otvaranje najavljeno je za 22. maj, kada će početi da radi i veliki trgovinski zabavni centar. Izgradnja je započela jula 2008. godine, a na čitavom projektu učestvovalo je 580.000 radnika.

I za kraj jedan zanimljiv podatak. Na satelitskoj slici Zemlje noću, Tokio je najsjajnija tačka, što dovoljno govori o urbanosti ovog raskošnog grada.
Izvor: LuxLife.rs