Turistička organizacija Srbije (TOS), i ove godine, učestvuje na jednom od najzanimljivijih sajmova turizma u Švedskoj, koji se održava u Geteborgu od 21. do 25. marta 2012. godine.

Geteborg (Wikimedia)

Pored TOS-a, na zajedničkom izložbenom prostoru, svoju ponudu predstavljaju i TO Beograda, Atomska Banja Trepča i organizator putovanja Magelan korporacija iz Novog Sada. 

Na međunarodnom sajmu u Geteborgu, Srbija predstavlja celokupnu turističku ponudu, sa posebnim naglaskom na gastronomiji, festivalima, prirodi, Dunavu, aktivnom odmoru, seoskom turizmu, kampovima, putevima vina, putu kulture rimskih imperatora u Srbiji, kratkim odmori u gradovima, kao i programima za mlade.

Posebna pažnja usmerena je ka promociji gastronomske ponude naše zemlje, koja je glavna tema u okviru marketinške kampanje TOS-a u 2012. godini.

Tokom sajma posetioci će imati priliku da još bolje upoznaju turističku ponudu Srbije kroz specijalno pripremljen kviz, čija je glavna nagrada produženi vikend u Beogradu.

U Srbiji je u 2011. godini iz Švedske boravilo 9917 turista (40 % više) i oni su ostvarili 23.388 noćenja (48 % više) u odnosu na 2010. godinu. U januaru mesecu boravilo je 709 turista koji su ostvarili 2326 noćenja što je skoro duplo više u odnosu na isti period prethodne godine.
Gdestinacija