Turistička organizacija Srbije (TOS), i ove godine, učestvuje na najvećem sajmu turizma u Rusiji, koji se održava u Moskvi od 21. do 24. marta.

Na međunarodnom sajmu "MITT" pored Turističke organizacije Srbije, na zajedničkom štandu ponudu predstavljaju i TO Vojvodine i TO Beograda. 

Ruskom tržištu predstavlja se ukupna turistička ponuda naše zemlje, sa akcentom na promociju gastronomije, kratkih odmora u gradovima, kulturni turizam, muzičke i sportske manifestacije, prirodne lepote, Dunav, aktivni odmor, kampovi, seoski turizam. Posebna pažnja usmerena je ka promociji gastronomske ponude naše zemlje, koja je glavna tema u okviru marketinške kampanje TOS-a u 2012. godini.

Moskovski međunarodni sajam najveći je u Rusiji sa više od 4000 kompanija učesnica i skoro 200 turističkih destinacija. Poznat je po tome što 4/5 posetilaca čine profesionalci iz turizma. Tokom sajma TOS će imati sastanke sa vodećim organizatorima putovanja koji su zainteresovani da dovode ruske turiste u Srbiju

Mlađi posetioci će imati mogućnost da još bliže i neposrednije upoznaju turističku ponudu naše zemlje kroz specijalno štampanu brošuru "Srbija za mlade" na ruskom jeziku.

U Srbiji je u 2011. godini iz Rusije boravilo 25.236 turista (17 % više) i oni su ostvarili 75.308 noćenja (20 % više) u odnosu na 2010. godinu.
Gdestinacija