U poznatom planinskom odmaralištu Divčibare kod Valjeva završena je uspešna skijaška sezona u kojoj je zabeležen rekordan broj turista.

Skijašku stazu na Crnom vrhu posetilo je više od 6.000 ljudi, što je dvostruko više nego lane, izjavio je Nikola Minić, direktor JP "Vališ" iz Valjeva u čijem je vlasništvu skijalište.  

Skijašku stazu dužine 850 metara sa dvosednom žičarom kapaciteta 1.200 skijaša na sat, najviše su koristili posetioci iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina i Valjeva, naveo je Minić.

Po njegovim rečima, pored dobre organizacije, uspešnoj sezoni su doprinele obilne snežne padavine i organizacija noćnog skijanja.

On je ukazao da je za dalji razvoj zimskog turizma na Divčibarama neophodna nabavka opreme za osneživanje i mašina za pripremu skijaške staze i prilaznih puteva.

"Ako grad Valjevo ili zainteresovani budu spremni da investiraju 30 miliona dinara, koliko je neophodno, broj skijaša bi u narednoj sezoni mogao da bude udvostručen", kazao je Minić istakavši da bi se ova investicija vrlo brzo isplatila.
Izvor: B92.net