Festival domaćeg turizma “Pokreni se, upoznaj Srbiju”, u organizaciji udruženja “Moja Srbija”, biće održan od 20. do 22. aprila u Beogradu, sa ciljem da se bolje razviju turistički kapaciteti i poboljša kulturno-zabavna ponuda za domaće i strane goste.

Kampanjom "Pokreni se, upoznaj Srbiju", udruženje "Moja Srbija" želi da upozna građane sa konkretnim destinacijama i manifestacijama u našoj zemlji koje bi svako trebalo da poseti, kao i da skrene pažnju na domaće potencijale za kvalitetno organizovanje odmora i rekreacije i time da podsticaj njihovom realnom razvoju, navedeno je u saopštenju. 

Uz prigodan program i nastupe poznatih muzičara u beogradskom Domu sindikata, građani će moći da se upoznaju sa prirodnim lepotama i raskošnom turističkom ponudom Srbije. Ulaz će biti besplatan, a radno vreme Festivala je svakog dana od 10 do 22 časa.

Istraživanje udruženja "Moja Srbija" među beogradskim srednjoškolcima, pokazalo je da, ukoliko se ne računaju školske ekskurzije, oko dve trećine mladih tinejdžerskog uzrasta nije putovalo nigde po Srbiji, van mesta u kome žive i rodnog mesta roditelja. Krajnji zaključak je da mladi ne poznaju Srbiju, njene predele, gradove, ljude i običaje.

U okviru kampanje, poseban akcenat je stavljen na potrebu da mladi razviju ljubav prema putovanju i avanturama unutar svoje sopstvene zemlje i da budu generacija koja će aktivno uticati na osmišljavanje buduće turističke strategije Srbije.
Izvor: Mondo.rs