Proleće se bliži i sigurno razmišljate gde da pobegnete na par dana i osvežite se od naporne zime.

London
U Londonu možete posetiti pregršt poznatih znamenitosti i sve to uživajući u živopisnoj, multikulturalnoj atmosferi. Samo nekoliko destinacija može da parira ovom gradu kada je reč o kulturnom bogatstvu.

Od Bakingemske palate do Vestminsterske opatije i Trafalgar trga – u Londonu su znamenitosti na sve strane. Turisti vole da se odvezu i do Londonskog oka i da istražuju okolinu obližnjih distrikta Kamdena i Portbela.

Najbolji londonski hotel
Rokeri spada u jedne od najboljih hotela ovog grada i nalazi se u neposrednoj blizini najpopularnijih restorana.

Amsterdam

Amsterdam (flickr)

Amsterdam je jedna od najpopularnijih prolećnih destinacija. Holandska prestonica je dom mnogobrojnim istorijskim centrima; u njoj se nalaze preko 7.000 zgrada i brojni muzeji koji zadovoljavaju svačiji ukus.

Jedan od najpopularnijih muzeja je svakako Rijksmuseum – dom holanskih i flamanskih majstora kao i kuća Ane Frank. Turisti mogu i da uplate turu od Brouwerij pivare do glavne fabrike dijamanata.

Najbolji hotel
Dilan hotel nudi savremeni dizajn u kombinaciji sa drevnom atmosferom. U ovoj zgradi se prvobitno nalazilo pozorište, a svaka soba se odlikuje po posebnoj boji.

Barselona
Barselona je najpoznatija po svojoj avangardnoj arhitekturi i živopisnoj umetničkoj sceni, kao i po svojim dugačkim plažama.

La Sagrada Familia – poznata katedrala je mesto koje turisti ne zaobilaze. U Barseloni možete uživati i u uličnim predstavama i fudbalskim utakmicama na stadionu Kamp Nou

Najbolji hotel
Hotel Albeniz – koji se nalazi u centru grada pruža turistima mogućnost da odsednu u blizini katedrale La Sagrada Familia.

Pariz
Glavni grad Francuske je odavno postavio standarde ostalim gradovima kako bi prolećni odmori i odnos prema turistima trebalo da izgledaju. Posetici će sigurno ostati omađijani ovim prelepim gradom na Seni.

Ajfelov toranj, Trijumfalna kapija i Notr Dam su lokacije koje ne smete propustiti ako dolazite u Pariz. Ako želite da šopingujete, prošetate se Šan Zelizeom i sigurno ćete pronaći nešto za sebe.

Najbolji hotel
Ako želite da priuštite sebi luksuzni odmor koji nikada nećete zaboraviti odsednite u Le Daniel hotel – butiku koji se nalazi iz Šan Zelizea.

Rim
Ljubitelji istorije uživaće u ovom prelepom gradu i razgledanju mnogobrojnih crkvi, muzeja, trgova i skrivenih uličica.

Ovde se nalaze neki od najznačajnijih istorijskih znamenitosti poput Koloseuma, Pantenona, grada Vatikana…

Najbolji hotel
The Hotel de Russie – u kom je nekada odsedala ruska monarhija – nudi moderan luksuz. Gosti hotela mogu da uživaju prelepim fontanama i drvoredima koji se ovde nalaze.
Izvor: B92