Ima li išta lepše nego zaprositi voljenu osobu na nekom romantičnom putovanju? Predstavljamo vam neke od destinacija koje su savršene za ovu priliku.

1. Tadž Mahal, Indija
Sagradio ga je šah Džahan, vladar Mogulskog carstva, za svoju treću ženu koja je tu i sahranjena. Ova grobnica je jedinstveni dokaz ljubavi i savršeno mesto da zaprosite nekog vama posebnog. 

2. Leva Dauns, Kenija
Princ Vilijam je u ovom egzotičnom svetilištu divljih životinja u severnoj Keniji zaprosio Kejt Midlton prošle godine, što čini ovo mesto dodatnom privlačnom destinacijom za prosidbu.

3. Antarktik
Šta može biti romantičnije od prosidbe voljene osobe na kraju sveta?

4. Most Rialto, Italija
Most Rialto je najstariji most koji se pruža preko Velikog kanala u Veneciji. Gondole na tirkizno plavoj vodi ispod mosta i miris sveže paste u vazduhu – na vama je samo da kleknete na kolena i postavite pitanje.

5. Iguasu vodopadi, Argentina
Moraćete da "naćulite" uši kako biste čuli odgovor svoje partnerke usred gromoglasnih vodopada, ali je ovo bez sumnje savršeno mesto za taj poseban dan.

6. Rouzberi Toping, Engleska
Prepoznatljivo brdo u severnom Jorkširu u obliku kupe, Rouzberi nudi spektakularan pogled gde će vaša voljena osoba vrlo verovatno izgovoriti sudbonosno "da".

7. Sahara, Maroko
Romantični pustinjski safari u srcu Sahare će vam zasigurno pomoći pri prosidbi partnera.

8. Pitons, Sveta Lucija
Čudesni vulkanski vrhovi poznati pod imenom Pitons (na Karibima) koji izviruju iz mora 900m u visinu još su jedno odlično mesto gde možete odvesti vašeg budućeg bračnog druga.

9. Veliki koralni greben, Australija
Okužen raznobojnim koralima i ribama, ovaj koralni greben blizu obale Kvinslenda je savršeno mesto za prosidbu pod vodom. Pun pogodak za par koji voli uzbuđenja!

10. Snoushil, Engleska
U ovom malom, starom gradiću u Engleskoj svetlih boja i predivnih mirisa, nalazi se poznata farma Snowshill Lavender, savršeno romantično mesto za prosidbu.
Izvor: B92