Niskotarifna aviokompanija FlyDubai otvorila je letove od Dubajia do Biškeka u Kirgiziji, pa će putnici iz Srbije koji žele da odu u Biškek prvo leteti od Beograda do Dubajia, pa onda nastaviti ka Kirgiziji.

To je prva niskotarifna avio-kompanija iz Dubaija koja je, kako je navedeno, učvrstila je za manje od tri godine poziciju novoosnovanog avio-prevoznika sa najbržom stopom rasta u svetu, s obzirom na to da je otvorila 50. destinaciju. 

FlyDubai od nedavno u avionima nudi više filmova, TV serija i muzike. Ta kompanija je danas druga najveća kompanija koja leti sa međunarodnog aerodroma u Dubaiju.

Takvu poziciju potvrđuju i brojne nagrade, kao što je i titula niskotarifne kompanije godine, koju su joj 2011. dodelili časopisi Business Traveller Meadle East i Aviation Business.

Generalni direktor kompanije FlyDubai Gait al Gait je izjavio da ta kompanija poseduje 21 avion i međunarodnu mrežu destinacija koja pokriva 28 zemalja širom Persijskog zaliva, Bliskog istoka, severne Afrike, Indijskog potkontinenta, Azije i centralne i istočne Evrope, što je čini "novoosnovanom aviokompanijom sa najbržom stopom rasta u svetu".
Izvor: B92