Crna Gora sa velikim optimizmom očekuje letnju turističku sezonu, jer već postoji značajna zainteresovanost za tu destinaciju.

Koordinacioni tim vlade Crne Gore za pripremu i praćenje turističkih sezona saopštio je da je zainteresovanost za crnogorsku turističku ponudu više nego ohrabrujuća. 

"Na osnovu velikog interesovanja koje vlada za našu destinaciju, a koje je prisutno na svim sajmovima na kojima je prezentovana turistička ponuda Crne Gore, kao i izuzetno povoljnog bukinga, sa velikim optimizmom očekujemo uspešniju letnju turistička sezonu u odnosu na prethodnu godinu", navedeno je u saopštenju Koordinacionog tima.

Dodaje se da bi unapređenju turističke ponude Crne Gore trebalo da doprinese i nedavni sporazum sa irskim niskotarifnim avioprevoznikom "RajanEr".

Akcija "Neka bude čisto", biće nastavljena i u 2012, više putnih pravaca biće modernizovano, a očekuje se veći broj gostiju u odnosu na prethodnu sezonu.

Po ranijim podacima, Crnu Goru je tokom 2011. posetilo 1,37 miliona turista, a ta država je, po tom osnovu, prihodovala skoro 700 miliona evra.
Izvor: B92.net