Snežno nevreme koje je zahvatilo Srbiju nije bitnije doprinelo smanjenju broja turista koji posećuju srpsku prestonicu, ali i ostale delove zemlje, rekli su predstavnici turističkih organizacija i agencija.

U beogradskom Turističkom informativnom centru danas je bilo oko 20 stranih turista koji su se raspitivali za zanimljive lokacije koje mogu obići, kazala je Anđelka Vuković. 

Prema njenim rečima, radi se o turistima iz Španije, Skandinavije i Japana koji su se interesovali za muzeje, pozorišta ili crkve.

”Nije primetno manje interesovanje turista, ali oni ovih dana uglavnom obilaze zatvorene objekte zbog niskih temperatura”, kazala je Vuković.

Marketing menadžer agencije Glob Metropoliten Turs Tijana Maljković kazala je da do sada nije bilo otkazivanja dolazaka turista.

Turisti koji dolaze u Srbiju samo su se raspitivali mogu li umesto svojim prevozom, da koriste prevoz autobusom koji im je sigurniji, kazala je Maljković i dodala da je jednako interesovanje kao i do sada -i za prestoncu i za ostale destinacije u zemlji.

Direktor Turističke organizacije Zlatibora Ðurović Darko je kazao da na toj planini trenutno boravi 4.000 gostiju, a manji broj turista je otkazao boravak samo kada je proglašena vanredna situacija u celoj zemlji.

Prema njegovim rečima, značajan broj turista se najavio i za predstojeće praznične dane, a hotelijeri su uveli i vanredne popuste od 40 odsto.

Ðurović je kazao da na Zlatiboru sve funkcioniše bez problema, svi putevi su prohodni, a prevoz ka skijalištu Tornik radi svakodnevno.

Predstavnica za odnose da javnosću Agencije Filip Travel Nevena Stefanović je kazala da je ovih dana samo povećano interesovanje domaćih turista za odlazak na skijanje u Sloveniju, Austriju, ali i na Kopaonik.

Prema njenim rečima, danas je povećano interesovanje bilo i za francuska skijališta.

Stefanović je kazala da turisti ne otkazuju svoja putovanja, pa čak i u Bugarsku gde je takođe uvedena vanredna situacija, dodavši da se ljubitelji skijanja i zimskih sportova vode parolom ”što više snega to bolje”.
Izvor: B92