Popularna igrica Angry birds ima milione fanova širom sveta – a sada dobija i svoj tematski park u Finskoj.

Särkänniemi Adventure Park

Angry Birds Land, park koji je urađen po ugledu na popularni igricu iz smartfonova, zvanično će biti otvoren 28. aprila u Finskoj, gde je igrica i dizajnirana. 

Tematski park će biti smešten u Särkänniemi avanturističkom parku u Tampereu i imaće lude vožnje i zabavne igre, kao i oblast \"Magic place\" sa interaktivnim igricama. Posetiocima se poručuje da očekuju \"interaktivno zabavno iskustvo i kom će se kombinovati fizički i virtuelni svetovi\".

\"Želeli smo da napravimo jedinstvenu tematsku oblast i povežemo je sa poznatim i jakim brendom,\" rekla je Mika Sepala, direktorka avanturističkog parka. \"Likovi iz Angry birds su rođeni u Finskoj, ali ih znaju ljudi iz celog sveta – samim tim su one odličan izbor za naš park.\"

\"Naš cilj je da motivišemo fanove i starije i mlađe da vežbaju i uživaju u spoljašnjim aktivnostima,\" rekla je Sepala.

Angry bird igrica je najpopularnija aplikacija na mobilnim telefonima svih vremena, a od kada se pojavila \"skinuta\" je preko 700 miliona puta.

Finska kompanija Rovio Entertainment koja je osmislila igricu sada proizvodi i igračke i odeću po ugledu na nju, a priča se da će se u Holivodu snimati i film.

U Kini od prošlog septembra već postoji Angry birds zabavni park, ali nije pod licencom Rovio kompanije.
Izvor: B92