Novinar USA Today Geri Stoler bavio se stvarima koje putnici širom SAD slučajno zaboravljaju u avionima, kolima, hotelima i na aerodromima.

Jedna gospođa zaboravila je u hotelskoj sobi nakit vredan 20.000 dolara. Drugi su ostavljali svašta, od novčanika i ključeva do pasoša i veštačkih zuba.  

Na sreću zaboravnih, mnoge stvari – uključujući i neke vredne i neobične – vraćaju se vlasnicima. Ako se, pak, vlasnici ne pojave ili ne može da im se uđe u trag u roku od 90 dana, njihove stvari se najčešće poklanjaju Vojsci spasa.

Aerodromi, avio-prevoznici, hoteli i renat-a-kar kompanije dali su zanimljive odgovore na pitanje šta sve njihove mušterije zaboravljaju.

Neki od najbizarnjih predmeta: balsamovana beba ajkule, frižiderčić pun smrznute ribe i ljudski pepeo (ovo je prijavilo nekoliko kompanija!).

Southwest Airlines kaže da njihovi putnici ostave za sobom 10.000 predmeta mesečno. Neki od njih – poput dijamantskog vereničkog prstena od 10.000 dolara i NFL Super Boul prstena – vraćeni su vlasnicima.
Izvor: B92