Sevilja je kulturni, finansijski i umetnički centar južne Španije i glavni grad autonomne pokrajine Andaluzije i provincije Sevilja… Prema legendi, Sevilja je osnovana od strane Herkula i njeno poreklo je povezano sa Tartešanima. Sevilja postoji više od 2.000 godina. Uticaj različitih civilizacija na njen razvoj, ostavio je gradu mnogo različitih lica, i veliki i dobro očuvan istorijski centar.

Uz bezbroj važnih spomenika i sa fascinantnom istorijom, Sevilja je univerzalno poznata po tome što je veseo grad. Građani Sevilje su poznati po svojoj duhovitosti i živosti, a sam grad je poznat po svojoj vitalnosti. To je najveći grad u južnoj Španiji, grad Karmen, Don Žuana i Figaroa.  

U Sevilji, želećete da posetite stari grad, sa katedralom i tornjem Giralda u samom srcu. (Možete se popeti stepenicama unutar tornja za veličanstven pogled na grad). Vrlo blizu su kraljevska palata Mudehar, poznata kao Alkazar, sa divnim baštama i Santa Kruz kvartal, sa uskim ulicama, cvetnim balkonima, bogato ukrašenim fasadama, skrivenim dvorištima…

A lamillo Bridge je struktura u Sevilji koja se pruža preko Canal de Alfonso XIII, koji omogućava pristup La Kartuja, ostrvu između kanala i Gvadalkivir reke. Most je izgrađen kao deo infrastrukture na EXPO 92, koji je održan na velikoj lokaciji na ostrvu. Izgradnja mosta počela je 1989. i završena je 1992. a projektovao ga je čuveni arhitekta Santjago Kalatrava.

Kada dođete ovaj grad, vi ste u samom srcu andaluzijske kulture, centru borbe bikova i flamenko muzike… Dajte sebi vremena i uživajte u životu, kao što to čine andaluzijci, i prekidajte razgledanje grada s vremena na vreme kako biste pojeli nekoliko "tapas" i popili čašu Šeri vina u jednom od verovatno hiljadu barova, i učinite svoj boravak u ovom prelepom gradu jednostavno nezaboravnim.
Izvor: LuxLife.rs