Srpskim turistima i dalje se nude najviše aranžmani za Grčku, Tursku, Crnu Goru, Španiju, Egipat i ostale mediteranske zemlje, a cene su, mahom, iste kao lane

Letovanje jeftinije od pet do 40 odsto, posetioci Sajma turizma u Beogradu mogu da kupe do nedelje. 

Srpskim turistima i dalje se nude najviše aranžmani za Grčku, Tursku, Crnu Goru, Španiju, Egipat i ostale mediteranske zemlje, a cene su, mahom, iste kao lane. Međutim, sajamski popusti su veći nego ijedne godine ranije, a najviše se isplati uplatiti hotelski smeštaj u Grčkoj, Turskoj i na Zlatiboru. Jer, cene su niže i za 45 odsto.

– Dovoljno je uplatiti akontaciju do kraja sajma i ostvaruje se popust od 40 odsto na kompletne aranžmane u Grčkoj i Turskoj – kaže Slobodan Mićić iz „Kontikija". – Za ovo leto planirani su čarteri za Nicu i još mnogo zanimljivih odredišta.

Tako je najveće interesovanje prvog dana vladalo za najjeftinije aranžmane u predsezoni, a svi putnici moraće da plate letovanje u poslovnicama turističkih agencija. Posetioci sajma će, recimo, moći da uplate letovanje na severu Grčke za 90 evra, odmor na Zakintosu sa aviokartom košta 190 evra, a deset dana na Majorki sa uračunatim avioprevozom košta 420 evra. Aranžman za hotel sa tri zvezdice, na bazi polupansiona, i avionski prevoz za deset dana na Siciliji košta 290 evra. Jeftin odmor može se naći i na Crnogorskom primorju, jer hoteli u Budvi nude polupansion za 36 evra po danu.

Najveća novina na sajmu je dolazak najvećeg evropskog turoperatora TUI na srpsko tržište.
Izvor: Večernje novosti