Ako je suditi po najnovijim trendovima u arhitekturi reklo bi se da su stručnjaci inspiraciju potražili u magiji: čine da velike stvari budu nevidljive.

Upravo se ovim vodio arhitekta Su Fudžimoto koji planira da na Tajvanu napravi toranj od providnih zidova koje omogućavaju da se kroz njih vidi panorama grada. Po rečima upućenih, zidovi će izgledati poput zavese od mreže. 

U ovom trenutku internacionalna kompanija "GDS Praktis", se sprema da uradi proračune i procenu svega što je potrebno kako bi se ovaj toranj izgradio.

Iako na prvim slikama toranj izgleda kao da je napravljen od kristala i prožet zatamnjenim sjajem, stručnjaci uveravaju da će Eko Toranj biti sagrađen korišćenjem optičke tehnologije koja ima mogućnost da privremeno nestane i na taj način sakrije ekstenzivne kulturne, zabavne i sportske aktivnosti.

Oni dodaju i to da ovim putem žele da naprave građevinu koja će na najlepši mogući način prikazivati globalnu zajednicu.

Očekuje se da toranj bude završen 2014. godine, a imaće površinu od 145,500 kvadratnih metara dok će visina ove građevine biti 450 metara.
Izvor: Blic