Najskuplja ostrva na svetu su Li Galli ostrva u blizini Amalfi obale u Italiji i vrede 268 miliona dolara.

Prvi vlasnik ostrva je bio koreograf Leonide Massine koji je Li Galli ostrva kupio 1924. godine, a zatim je vlasnik bio ruski baletan Rudolf Nureyev. Tu su letovale slavne osobe poput Grete Garbo, Ingrid Bergman, Sofije Loren i Jacqueline Kennedy Onassis. 

Cave Cay (Bahami) je ostrvo koje je jedno od najskupljih ostrva u vrednosti od 110 miliona dolara. Na njemu ima ukupno 38 objekata, aerodrom i najsavremeniji sistem vodosnabdevanja. Poznato je i po lepim zelenim površinama i kao raj na zemlji.

Ostrvo Stamford u američkoj državi Connecticut vredi skoro 19 miliona dolara. Povezano je sa obalom velikim veštačkim nasipom. Glavna kuća ima 11 spavaćih soba, a ima i nekoliko manjih objekata.

Ostrvo Nautilus u Brooksvilleu (Maine) vredi 7,9 miliona dolara. Objekti na tom ostrvu su sagrađeni još 1882. godine, a glavna kuća ima dve sobe i jedno kupatilo. U luci su usidrena dva broda koja su uključena u cenu, a jedan od njih je pretvoren u bar.

Ostrvo Whitefish u Montani vredi devet miliona dolara i za razliku od prethodna četiri nalazi se u jezeru u predivnoj planinskoj oblasti.
Izvor: Sarajevo-x