Zaposleni na Frankfurtskom aerodromu, koji su štrajkovali tri dana zbog spora oko plata, vratili su se na svoja radna mesta, pošto su prihvatili novu ponudu uprave za pregovore.

Sindikat radnika u vazduhoplovnom saobraćaju GdF saopštio je da je ranije od kompanije Fraport, koja upravlja trećom najprometnijom vazdušnom lukom u Evropi, dobio pisanu ponudu za nove pregovore kako bi se okončao spor zbog koga je svakog dana štrajka otkazivano na stotine letova. 

"Analizirali smo pismo i obavestili Fraport da smo spremni da nastavimo pregovore", rekao je šef sindikata Mihael Šefer.

Frankfurtski aerodrom je počeo da radi punim kapacitetom, a Šefer je naglasio da se rad više neće obustavljati, osim ako neka od strana ne prekine pregovore.

Glavni razlog obustave rada oko 200 radnika koji upućuju avione do parking pozicije, s kontrolnog tornja i na samoj pisti, bio je spor oko plata, a sindikati su tražili povećanje zarada za 25 do 50 odsto, u zavisnosti od stručne spreme, kao i povećanje bonusa i skraćenje radnog vremena.

Ovo je bio treći štrajk za manje od nedelju dana na Frankfurtskom aerodromu, na kom se dnevno obavi oko 1.300 letova.
Izvor: B92