Jedan od najvećih svetskih i vodeći nemački turoperator TUI Hrvatsku je proglasio glavnom među zvezdama u usponu za predstojeću letnju sezonu, beležeći za Hrvatsku na nemačkom tržištu čak 57 % više turista u odnosu na leto prošle godine i smatra i kako će pristup Hrvatske EU njenom turizmu doneti novi uzlet.

Objavljujući takve vesti za hrvatski turizam sa nemačkog tržišta na svojim web stranicama i na međunarodnom turističkom sajmu u Štutgartu, iz TUI-a naglašavaju i da su uz Hrvatsku na nemačkom tržištu u trendu za ovu godinu i istočnoevropske zemlje, posebno Bugarska, Rusija, Poljska, Mađarska i Češka. 

Ipak Hrvatsku izdvajaju jer njeno ‘da’ na nedavnom referendumu za pristupanje EU za TUI dobra vest koja ide u prilog hrvatskom turizmu, jer će, kako ističu, putovanja sa ulaskom Hrvatske u EU postati još komotnija i jednostavnija, dok će investicije u hotelijerstvo i infrastrukturu dobiti dodatne podsticaje.

Napominjući da je Hrvatska već sada jedna od najomiljenijih trendovskih destinacija mnogih nemačkih gostiju, iz TUI-a navode kako za Hrvatskom ove godine već beleže dvostruki porast broja putnika, koji osim uobičajene potražnje za porodičnim odmorima sve više Hrvatsku traže i otkrivaju i kao gastronomsko i luksuzno odredište smatrajući da nudi dobar balans vrednosti i novca.

Stoga je TUI, kako najavljuju, za letnu sezonu 2012. već proširio svoju ponudu povoljnih čarter letova za Hrvatsku, uvrstivši u program i Zadarski aerodrom i nudeći više od sto hotela, kružnih putovanja i avanturističkih krstarenja u Hrvatskoj.

Novost u ponudi su im i kružna putovanja autobusima koji obilaze, kako kažu, hrvatska čuda prirode, kao i mogućnost da se ranom rezervacijom dobiju povoljni paketi.
Izvor: hr.seebiz.eu