Svaki veliki grad ima svoj Grand hotel, a jedan od njih je zauzeo i mesto u prestonici Norveške…

Oslo, smešten između fjorda i okolnih brda, pre mnogo godina, bio je poznat kao "Kristiania". Danas je živa metropola koja nudi sve za one koji uživaju u životu. Hotel Grand u Oslu, norveškom glavnom gradu, je verovatno njegov najpoznatiji i najelegantniji deluxe hotel, upečatljiva zgrada u najveličanstvenijoj ulici grada, Karl Johans Gate. 

Umetnička dela krase enterijer hotela. Niz stepenice, od banket sale, nalazi se oslikano staklo, koje je napravio Ornulf Rankheimseter, koristeći stomatološku bušilicu da bi postigao željeni efekat. U holu se nalazi metalna ograda koju je dizajnirao Nils Flakstad, sa važnim motivima iz Norveške istorije i kulture.

U Kraljevskom salonu je slika kralja Danske i Norveške, Frederika V. Ona datira iz 1732. i izložena je u hotelu od kada je otvoren 1874. Sličnu sliku možete videti u palati u Kopenhagenu. Slika kraljice Elizabete II i vojvode od Edinburga je dobijena na poklon od kraljice, nakon posete hotelu. Na svakom koraku sreću se umetnička dela…

Smešten u centru prestonice i na samo nekoliko koraka od obale, Grand ima 290 soba, apartmana i junior apartmana, na sedam spratova. Pet restorana, uključujući i noćni klub pod nazivom Bonanza, kao i sauna, fitness&wellness centar i bazen, čine ovaj hotel dobrom bazom, dok završavate poslove i otkrivate čari ovog prelepog skandinavskog grada.
Izvor: LuxLife