Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu radi punim kapacitetom i nove količine snega redovno se uklanjaju sa piste i manevarskih površina, što omogućuje normalno odvijanje saobraćaja, saopštio je beogradski aerodrom.

Kako se navodi u saopštenju, poslednjih nekoliko dana veliki broj aviokompanija preusmerava svoje avione na beogradski aerodrom zbog privremene zatvorenosti mnogih aerodroma u regionu. 

Zbog toga su sinoć i jutros u Beogradu preusmereni i sleteli avioni na linijama Beč-Sofija, Minhen-Sofija i Niš-Podgorica.

Beogradski aerodrom je naveo da je jutros je zbog vremenskih neprilika ponovo bio zatvoren aerodrom u Podgorici, što je dovelo do otkazivanja
prepodnevnih letova između Beograda i Podgorice, a aviokompanije su putnike prebacivali na avione za Tivat.

Međutim iz Službe za informisanje podgoričkog aerodroma naveli su da će ta vazdušna luka biti ponovo otvorena za saobraćaj do daljnjeg, odnosno zavisno od vremenskih prilika biće procenjeno da li će i kada eventualno opet biti obustavljen vazdušni saobraćaj.

Iz Meteorološkog zavoda su naveli da Crnu Goru od danas do četvrtka očekuje novi ledeni talas, odnosno period ponovnih intenzivnih snežnih padavina, ekstremno niskih temperatura i jakog vetra.
Izvor: B92