Novootvoreni komplaks u selu Ždrelo ima otvorene i zatvorene bazene, akva park, banjski deo sa termalnim vodama

U rekreativno-ugostiteljskom centru „Ždrelo", uoči samog dočeka Nove godine, otvoren je jedinstveni zimski akva-park, sa termalnom vodom. Crvenu vrpcu presekli su prvi čovek Opštine, Radiša Dragojević, i predsednik SO, Milanče Aćimović, posle čega je novi objekat osveštao vladika braničevski Ignjatije.  

Inače, kompleks na izvorištu mineralne vode, u selu Ždrelo – na putu od Petrovca ka Žagubici – otvoren je pre pet godina, posle završetka prve faze gradnje. Osim restorana sa baštom, danas poseduje hotel sa fitnes-centrom, saunom, solarijumom i parnim kupatilom, te akva-park, otvorene i zatvorene bazene za rekreaciju i hidromasažu, kao i banjski deo, sa kadama, saunom i solarijumom. Bazeni su sa zidanim objektom povezani „toplim tunelom", pa su gosti uvek zaštićeni od hladnoće.

– Osim sve većem broju turista, naše smeštajne kapacitete ponudićemo i sportistima za pripreme, jer za njih nema organizovanog smeštaja u Petrovcu – najavio je Dragiša Milojević, koji je sa porodicom, sopstvenim sredstvima, finansirao izgradnju i opremanje kompleksa.

Izvorište tople vode u Ždrelu, koja dopire do 200 metara dubine i dostiže temperaturu od 42 stepena, zvanično, leči reumu, kožne i bolesti lokomotornog sistema, a otkriveno je slučajno, pre 25 godina – prilikom bušenja zemljišta u potrazi za nalazištima uglja i nafte.
Izvor: Večernje novosti