Tokom novogodišnjih praznika turistička mesta u Crnoj Gori su ugostila više od 30.000 turista, od čega su gotovo polovina bili strani turisti. Među njima najbrojniji su bili iz Srbije, Rusije, Albanije, Italije i Hrvatske.

Hoteli kako na severu tako i na jugu Crne Gore organizovali su bogat program, a doček ispred zidina starog grada Budve je privukao najveći broj domaćih i stranih turista. 

Na skijalištima Kolašin 1450 i Žabljak tokom ovih praznika dnevno je na stazi boravilo i do 2000 skijaša i posetilaca.

Prema informacijama iz ski centara trenutna visina snežnog pokrivača je sledeća: Kolašin 1450 – 47cm u podnožju staze i 59 cm na vrhu staze, na Žabljaku – 50 cm u podnožju do 95 cm na vrhu, i na Vučju 15 cm. Prema izveštaju Hidrometeorološkog zavoda već od danas se očekuju nove snežne padavine na severu tako da će i tokom božićnih praznika svi ljubitelji ski sportova uživati u dovoljnoj količini snega na stazama.

NTO CG i ove godine planira nastavak kampanje „Bijeg na snijeg" u okviru koje će, već od 14. januara, svakog vikenda posetioce skijališta Kolašin 1450, Žabljak i Vučje zabavljati poznati domaći i regionalni izvođači.
Gdestinacija