Turistička organizacija Srbije, i ove godine učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma Alpe-Adria: Tourism and Leisure Show, koji se održava u Ljubljani od 26. do 29. januara 2012. godine.

Pored Turističke organizacije Srbije, na zajedničkom štandu će se predstaviti i Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Beograda, i turističke organizacije Smedereva, Stare Pazove, Novog Sada, Žablja, Sremskih Karlovaca, Sente, Malog Iđoša, Vršca, Odžaka i Šida, kao i hotel „Norcev" Iriški venac, Park Palić doo i Klaster zdravstvenog turizma Vojvodine. 

Na štandu će biti predstavljena ukupna turistička ponuda Srbije, sa akcentom na promociju turističkih proizvoda interesantnih za slovenačko tržište: festivali, priroda Srbije i Dunav, aktivni odmor, sela, kampovi, kratki odmori u gradovima, kulturne rute.

Posebna pažnja posvetiće se promociji gastronomske ponude Srbije koja je glavna tema u okviru promotivne kampanje TOS-a u 2012. godini. Povodom ove teme, na štandu turizma Srbije organizovaće se koktel sa gastronomskim specijalitetima iz Srbije i prikazati film „Soulfood Serbia".

Sajam u Sloveniji će posetiti i prisustvovati prezentaciji na štandu turizma Srbije dr Goran Petković, državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Gordana Plamenac, direktor Turističke organizacije Srbije. Prezentaciji će prisustvovati i Predrag Filipov, Ambasador Republike Srbije u Sloveniji i Maja Pak, direktor Turističke organizacije Slovenije, kao i predstavnici turističke privrede i novinari iz Slovenije.

Za tržište Slovenije TOS je izdao tri brošure na slovenačkom jeziku: "52 vikenda u Srbiji, "Srbija za mlade i radoznale" i „Priroda Srbije – odmor u pokretu".
Gdestinacija