St. Anton, tradicionalno austrijsko skijalište, nudi prijatnu zimsku atmosferu i avanturističko skijanje po alpskim stazama…

St. Anton važi za jedno od najpopularnijih austrijskih skijališta. Sa dugogodišnjom istorijom i prostranim izazovnim ski stazama, među boljima je u svetu i ljubitelji ovog zimskog sporta ga veoma rado posećuju. Ovo divno planinsko mesto, uređeno u tradicionalnom stilu, nalazi se u uskoj dolini masivnih alpshih venaca. Do njega se može doći kolima ili železnicom koja prolazi duž mesta. Kola skoro ovde da i nema, pa su posetioci sigurniji i mogu bezbrižnije hodati drumom. 

St. Anton je veoma popularno odmaralište, koje okružuje mnoštvo ski staza i čak osamdesetšest sedešnica koje brzo i lako transportuju skijaše do željene destinacije. Staze važe za jedne od najboljih, pa su kao stvorene za one malo iskusnije.

Naselje, iako u tradicionalnom stilu, veoma je moderno mesto sa velikim brojem apartmana, kafića i prodavnica. Noću je veoma živo i svuda se može osetiti pozitivna atmosfera uz graju i smeh, dok se ulicama šire mirisi toplih zimskih napitaka.
Izvor: LuxLife.rs