Muzički festivali u evropskim zimskim centrima. Di-džejevi uskoro na Kopaoniku. U Austriji na stazama i stend-ap komičari

Ljubitelji zimskih sportova ove godine imaju priliku da, osim skijanja i bordinga, iskuse i nezaboravnu zabavu širom evropskih, a odskora i domaćih centara. Naime, ove sezone čeka ih pregršt zabavnih sadržaja na muzičkim festivalima koji se uglavnom održavaju u martu. Najviše takvih događaja je u Austriji, a za dobar provod na snegu pobrinuće se i di-džejevi, koji će nastupati na „Big snow" festivalu na Kopaoniku. 

Austrija
Kao kombinacija muzike i vrhunske stend-ap komedije, od 26. do 31. marta, u Maurhofenu se održava festival „Altitude Comedy". Ove godine očekuju se najveća svetska imena što se komedije tiče, koja će nastupati šest večeri u jednom od najboljih zimovališta u Evropi. Osim prostora namenjenog za komedije i kabare, odličnih restorana, luksuznih hotela i spa-centara, Maurhofen nudi i pristup celoj Zilertal skijaškoj oblasti, sa 639 kilometara staza i 167 liftova i gondola.

Još jedan događaj koji spaja uživanje u zimskim sportovima i odličnu zabavu održava se u ovom skijalištu, a to je čuveni „Snonjbombing" festival. Od 9. do 14. aprila sve posetioce očekuje „uzbudljiv jednonedeljni vihor" sjajnih bendova i svetski poznatih di-džejeva u „alpskoj kutiji čokolade" smeštenoj na snežnim padinama. Ovaj festival mnogi smatraju „najvećim šouom na snegu", dok organizatori poručuju da ovo jedinstveno iskustvo treba svako da doživi.

Srbija
I naša zemlja dobila je svoj prvi takozvani ski-muzički događaj. Naime, na Kopaoniku će se od 23. do 30. marta održati „The Big Snow" festival, koji se svake godine „seli" na drugu destinaciju. Festival je pre dve godine organizovala najveća svetska turistička agencija „Thomas Cook", dok su se od ove godine organizaciji festivala priključili i „EXIT Tim" i Udruženje hotelijera „Kopaonika".

Ovaj muzički događaj će okupiti velika svetska, regionalna i domaća muzička imena, koja će privući više hiljada gostiju iz cele Evrope. Specijalno za posetioce iz Srbije i regiona organizatori festivala su omogućili izuzetno povoljne aranžmane.

Na festivalu će nastupiti više od 100 muzičkih izvođača, a predvohi ih čuveni dvojac „Basement Jaxx", dvostruki dobitnik prestižne nagrade za najbolji svetski muzički nastup. Uz njih će publiku na planini zabavljati DJ Fresh, Eddy Tample Morris, Judge Jules, Micky Slim i drugi inostrani izvođači, dok će od domaćih snaga festivalu priključuju „Disciplina kičme", Rambo Amadeus, „Darkvud dab", „Ajzbrn", „Vrum" i mnogi drugi.

Pored noćne zabave biće organizovane i dnevne, takozvane apre-ski žurke, kao i atraktivan sportski program u kome će učestvovati kako gosti festivala, tako i vrhunski svetski skijaši i snoubord takmičari.

Švajcarska
Jedan od „najluđih" ovakvih festivala u Evropi održava se u švajcarskom skijalištu Lah, pod nazivom „The Brits". I pored bogatog muzičkog programa, on je ipak ostao veran svojoj prvobitnoj nameni – to je najbolje takmičenje za one koji se amaterski bave zimskim sportovima.
Izvor: Večernje novosti