Bliži se Dan zaljubljenih, i iako se u Srbiji tog dana slavi Sveti Trifun, možda želite da iznenadite dragu osobu putovanjem u Češku koja ima mnogo toga da ponudi zaljubljenim parovima.

U februaru se živopisne ulice Starog Praga stvorene za romantične šetnje uz romantičnu večeru na kraju u jednom od praških restorana. Možete uživati u finoj kafi i ukusnim kolačima ili pecivu u novom kafeu H&L u centru Praga u blizini manastira Emauzi. 

Možete i nazdraviti za ljubav uz koktele. Ukoliko volite francusku kuhinju možete uživati u lososu sa šafranom, povrćem i sosom od crnih bisera u restoranu Art Noveau na Náměstí republiky (metro stanica) u centru Praga.

Ako želite da se osetite kao u bajci možete sesti u neku od kočija u centru Praga, jer nema ničeg romantičnijeg od večernje vožnje kroz stari grad.

Noć možete provesti u Hotelu Evropa ili u lepom hotelu Zlaté studny koji spada u najlepše zaštićene spomenike a potiče iz 16 veka.

Nijedna proslava se ne može zamisliti bez dobrog vina, a u Pragu možete probati tradicionalno vino iz Moravskih podruma (Sklepy Moravy).

Jedinstveni događaj za parove koji su zaljubljeni je degustacija vina u podrumu Zamka Litomišl u Istočnoj Bohemiji.

Zamak Mceli (Chateau Mcely) na selu nije daleko od Praga a nudi pravi ugođaj svojim gostima na Dan zaljubljenih – specijalan paket koji podrazumeva aromatične opuštajuće masaže, čašu dobrog vina i treće noćenje potpuno besplatno!

Hotel Kotera (Hotel Chateau Kotěra) u Ratiboru u blizini Kolina nudi smeštaj onima koji se dive umetnosti i atmosferi sa početka 20. veka.

Za ljubitelje barokne umetnosti uz dodir istorije, Zamak Jemniště je pravi izbor. Ovde možete da uživate u romantičnoj večeri uz svetlost sveća i poklone za dobrodošlicu.
Izvor: B92