Skijaška sezona je u punom jeku, dobra vest je da snega ima na svim planinama pa ski centri rade punom parom. Ukoliko još niste sebi dali oduška i otišli na kraći zimski odmor, sada je prava prilika za to. Ne morate da idete daleko, a ukoliko ne želite na Zlatibor ili Kopaonik, naš „komšiluk” ima bogatu ponudu.

Crna Gora: Kolašin i Žabljak
Kolašin se nalazi na severu Crne Gore. Grad Kolašin predstavlja jedan od centara planinskog turizma Crne Gore, sa dobrim mogućnostima skijanja, pošto se gradić nalazi na obodu planine Bjelasice. Prednost turističkog centra Kolašin jeste u tome da je lako pristupačan. Žabljak je najviši grad u Crnoj Gori. Nalazi se u srcu regije Durmitor na nadmorskoj visini od 1.450 metara. Ookružen je sa 23 planinska vrha visine preko 2.200 metara. 

Bosna i Hercegovina: Jahorina
Planina Jahorina se nalazi 27 kilometara jugoistočno od Sarajeva. Svoj vrhunac je doživela tokom 1984. godine kada je na njoj održan veliki broj takmičenja u zimskim sportovima, u vremenu održavanja 14. Zimskih olimpijskih igara. Posetiocima je na raspolaganju veliki broj žičara i ski-liftova a od pre dve sezone u rad su puštena dva potpuno nova moderno opremljena šestoseda.

Bugarska: Bansko, Borovec
Bansko, spoj starog grada i savremene arhitekture sa lepotom i komforom u podnožju veličanstvenog pirinskog masiva na 160 km od Sofije. Spoj lepote nacionalnog parka „Pirin" sa luksuznim hotelima i savremenim sistemom staza i ski liftova, pretvaraju mali grad u najprestižniji skijaški centar u istočnoj Evropi. Borovec je smešten na severnim padinama Rilskih planina.
Izvor: 24 sata