Izgleda da su poznate svetske zvezde našle sebi novu zanimaciju – vinogradarstvo. Naime, kako su mnogi od njih ljubitelji dobre kapljice odlučili su da i sami počnu da se bave proizvodnjom vina. U tu svrhu poluovali su vinograde širom Španije u Francuske.

Napa Vali, Španije
Vlasnici: Dejvid i Viktorija Bekam

Dejvid Bekam je tokom svog anganžmana u Španiji postao veliki ljubitelj vina. A, kako je i gospođa Bekam poprimila isto raspoloženje njih dvoje su zajedno kupili vinograd sa kalifornijskom sortom grožđa za sedmocifrenu cifru eura. Ovom prilikom Viktorija je dobila i svoju vrstu vina sa svojom slikom na flaši. 

Južna Francuska
Vlasnik: Kejt Mos

Tokom jednog od mnogobrojnih putovanja po Francuskoj, Kejt Mos je postala fascinirana mnogobrojnim vrstama vina koje nudi ova regija. Zato je sa svojim mužem Džimijem Hinsom kupila veliko imanje koje je nazvala po sebi, a odabrala je Merlot za proizvodnju vina pod nazivom Vin de Masot.

Provansa
Vlasnici: Bred i Andželina Žoli

Tokom jednog od svojih mnogobrojnih putovanja u inostranstvo Andželina i Bred su bili oduševljeni lepotama regije Južne Francuske. Priča se da je ona išla od vrata do vrata i pitala da li je neko od imanja na prodaju. Tako je nakon iscrpnog traženje pronašla živopisno imanje koje u svom sklopu ima ogroman vinograd. Osim što se na imanju nalaze najređe i najstarije sorte maslina na njemu rastu i neke od najređih vrsta grožđa.

Sen Trope
Vlasnik: Vanesa Paradi

Iako je vlasnica vinograda zapravo Vanesa Paradi, ona je ovo imanje na poklon dobila od svog dugogodišnjeg dečka Džonija Depa. Interesantna činjenica jeste da je poznati glumac ljubitelj vina regije Bordo kao i to da se baš u ovom delu Francuske proizvode neke od najkvalitetnijih vrsta vina.
Izvor: Blic