Kada je reč o planiranju savršenog odmora, većina ljudi želi da nekoliko puta proveri uslove putovanja i smeštaja. Međutim, neki putnici su zahtevniji od drugih.

„Možete li mi poslati sliku tostera?" i „Možete li rotirati kuću za 180 stepeni" su među najčudnijim zahtevima koje je jedna agencija dobila od svojih klijenata. 

Postavljeno im je i pitanje „Kolika je udaljenost između wc šolje i najbližeg zida", kao i „da li je moguće povesti i ljubimca majmuna?".

Druga klasična pitanja su: „Koliko je skijalište udaljeno od plaže" i „Možete li garantovati da neće padati kiša?". Kada je reč o specifičnostima kod iznajmljivanja vikendica, neke mušterije traže previše informacija.

Jedan turista je pitao da li se u dvorištu vikendice „mogu ponašati kao naturalisti", a drugi je postavio isto pitanje objašnjavajući da njegovoj supruzi i njemu „prija ljubav napolju".

Još jedan je želeo da zna da li su sobe dovoljno velike da sve krevete smeste u jednu spavaću sobu, a drugi je pitao da li će gazdama smetati ako zateknu njegovog partnera krosdresera u ženskoj garderobi.

Neke mušterije su zamolile da spreče da crkvena zvona zvone u sedam ujutru, pitale da li će vreme biti lepše u prvoj ili drugoj nedelji juna sledeće godine i koliko će tačno komaraca biti u njihovom odmaralištu.

Jedan putnik želeo je da zna da li će temperatura u bazenu iznositi 30 stepeni i tražio nadoknadu za svaki stepen ispod tog iznosa. Iako su ovi neobični zahtevi pristizali iz celog sveta, najviše su se bezrazložno žalili Britanci.
Izvor: B92