Ostrva koja su u velikoj meri netaknuta od turizma, nude retku priliku ljudima da iskuse drugu vrstu odmora. Takav je i slučaj sa Kukovim ostrvima, kojih ima ukupno 15, što leže na pola puta između Novog Zelanda i Havaja, razbacana poput mirisnih latica na preko 2,2 miliona kvadratnih kilometara senzualnog okeana.

Odlikuju se retkom lepotom, idiličnom klimom, beskrajnim peskovitim plažama, toplim ljudima sa najširim osmesima, i tempom života koji pružaju neprevaziđeni mir – Kukova ostrva su raj na zemlji. 

Kultura na Kukovim ostrvima je oblikovana po polinezijskom nasleđu pomešanim sa evropskim uticajem. Mešavina magičnih i mističnih ostrva obavijena legendama romantike i piraterije, ludorija i skrivenog blaga, oblikovala je tradiciju i običaje koji daju narodu na Kukovim ostrvima jedinstveni identitet.

Glavni grad je Rarotong, i uprkos ogromnom broju posetilaca godišnje (oko 100.000), ostrva su jako malo naseljena. Ne postoje visoke zgrade i hotelski lanci, već vrlo mali objekti.

To je idealno mesto za putnike koji traže više od uobičajenih klišea, svako ostrvo ima svoje jedinstvene kvalitete i nudi posetiocima poseban doživljaj.
Izvor: LuxLife