Divan grad, Olimpijski centar i prestonica Tirola, sa odličnom ponudom za goste i neverovatnim stazama i sli liftom, poznate obližnje skijaške centre i skijanje tokom cele godine na glečeru Stubai, sa autobusom koji vas prevozi od hotela i nazad.

U austrijskom skijalištu Inzbruk postoji direktan pristum stazama dužine 130 kilometara, sa 57 individualnih pisti i 59 ski liftova. Sa pistama iznad 2500 metara, skijanje i snoubording su vam osigurani tokom čitave sezone. Inzbruk može da dopuni prirodni sneg na 203 kilometara staza sa 14 snežnih topova. Ski lift: 59 ski liftiva može da poveze 3000 skijaša/snoubordera po satu. Ovde se skija na visini od 850 do 3200 m.

U blizini postoje 4 aerodroma udaljena oko 2 sata vožnje, pa ski vikendi i kratki odmori savim izvodljivi. Aerodrom Inzbruk je udaljen samo jedan sat u dobrim uslovima za vožnju.

Osam skijališta u okolini Inzbruka, kao i glečer na Stubaiju su otvoreni 365 dana godišnje. Udaljenost ovih skijališta je od 15 do 45 minuta od centra grada.

Ski autobusi non -stop prevoze od svih većih hotela i idu do svih glavnih tačaka skijaških staza.

Ski pas važi za sve skijaške oblasti i nudi najbolje mogućnosti u Evropi. Premium Super Ski varijanta važi od osnovnih ski liftova do skijanja u Kicbuhelu i St. Antonu, uključujući i prevoz, a pruža posetiocima Inzbruka pristup ka ski lifotvima (210) i 700 kilometara staza.

Inzbruk je često dobijao nepravednu etiketu kao "ne baš junačko" mesto za skijanje iako jeste donekle tačno da su staze pretežno namenjene srednje dobrim skijašima. Ipak, samo vrlo vešti skijaši mogu da skijaju strmim stazama i vrhovima na Hafelekaru, a lokalno stanivništvo uvek hvali izazovne Axamer Lizum i Stubai.

Žičare iz centra grada voze do visoravni Hungerberg, a gondole do Seegrube-Hafelkar na padini Nordkette. Središnji deo, Seegrube je dobar teren za početnike i napredne skijaše, a stanovnici vole da ovde dođu na ručak.

Znaci upozoravaju da samo vrlo iskusni skijaši mogu da idu do vrha. Patšerkofl je je jedan od dva Olimpijska ski mesta koji se prostire iznad visorvni sela Igls, a mesto je pobede Kajzera Franc Klamera 1976. godine.

Do staze se stiže starom gondolom koja uskoro treba da bude zamenjena četvorosednom novom gondolom, a veštački topovi su takođe nedavno postavljeni.

Postoji još nekoliko staza uglavnom među drvećem.

Glavni olimpijski deo Axamer Lizum ima relativno modernu uspinjaču i 9 ski lifta koji se penju na 762 metra vertikalno. Priroda terena varira, uglavnom je za napredne skijaše, iako ima i izazova u tome da probate i šampionske staze. Postoji dosta staza koje su toliko dugačke da završavaju u susednim selima.

Za dugo skijanje najbolje su staze Glungecer u Tulfesu 1, 367 metara, Stubai glečer ima 1474 metara uz 19 ski lfta. Po lošem vremenu uslovi mogu biti vrlo ozbiljni, ali ova oblast garantuje skijanje tokom cele godine. Stubai nudi obuke za skijaše svih nivoa i neke izazovne staze van glavnih.

Šlik 2000, ski region iznad Fulpmes-a nudi takođe mnoge mogućnosti, a nedavno je dodat u paket ski pasa, a tu su i Kuhtai sa mnogo liftova i Koppl. Skijalište ima novu skakaonicu u Bergiselu od septembra 2002. godine.

Ovde postoje lifotvi za skakače i posetioce i odličan kafe sa panoramom.

Inzbruk ima ful servis za iznajmljivanje ski opreme što će vas vrlo prijatno iznenaditi. Prodavnice za iznajmljivanje šalju kola koja vas pokupe, odvezu od prodavca koji vas opremi i vraća nazad sa kompletnom opremom.

Kada završite oni skupljaju opremu iz hotela. Imate besplatne autobuse koji vas vode do intruktora 6 dana nedeljno. Snoubording Inzbruk se vrlo trudio da sebe predstavi kao "bord mesto" a dom je dvostrukog svetskog šampiona Martina Freinedemeca.

Tereni su u Axamer Lizumu i Rangger Kopfl-u. Lokalni studenti takođe vole da voze bord i redovno se pridružuju borderima.

Pošto ima veliki univerzitet Inzbruk ima dosta studenata koji čine oživljavaju grad noću. Centar dešavanje je Stari grad sa barovima i kafeima na trgu i u sporednim ulicama.

Elfer House, Irish Pub i Piano Bar su najpopularniji. U Hofgarten kafeu što je paviljon u bašti stare palate je uvek živahno. Inzbruk ima i ultramoderni Casino koji nudi prelep pogleda sa planine a moderni murali su pored slot mašina, ruleta i blek džeka.
Izvor: B92