Interlaken nije ski kompleks, ali je idealna baza za skijaše koji vole da menjaju staze. Sjajno je povezan sa kompleksima u Jungfrau (Grindelvald, Vengen, Miren) do koih se stiže autobusom ili vozom. Uz to ima odlične hotele koji nude povoljnije cene tokom sezone.

Skijanje
Iz Interlakena možete doći do nekih od najpoznatijih evropsih skijališta. Najviše skijaša se odlučuje za region Jungfrau koji se diže i do 4.158 metara u odnosu na Interlaken bazu koja je na svega 567 metara. 

Ovde se nalazi i najviša železnička stanica, na 3.454 metra, kao i mesto za letnje skijanje na glečeru. Vozna karta je uključena u cenu ski pasa.

Skijanje u Jungfrau je legendarno po mnogo čemu. Godišnje takmičenje u spustu održava se na najdužoj i jednoj od najtežih staza. Reputacija Mirena potiče još iz 19. veka, a Vengen je čuveo po svojoj zoni bez automobila. Ovde su nekada dolazili isključivo Britanci, pioniri zimskog sporta.

Postoje i 3 male skijaške oblasti na nekoliko minuta od Interlakena u Vildersvilu, Beatenbergu i Habkernu. Pogodni su za decu i porodično skijanje, a za početnike je obezbeđen i poseban popust.

Na sunčanom platou iznad Jezera Tun, Beatenberg je malo naselje koje privlači turiste tokom cele godine. Habkern oma oko 8 km staza.

Snoubording
Snouborderi imaju podjednako veliki broj mogućnosti, ali uz dodatne atrakcije. Snouborderska dolina na Malom Šajdegu duga je 1.200 metara i ima sve pogodnosti za ovu vrstu sporta. Postoji i park sa skakaonicama.

Noćni život
Interlaken Hoeveg je 700 metara dug bulevar u kom se nalaze radnje, hoteli, kafići i restorani – idealno mesto za večernju šetnju i provod. Noćni klub Kabare ima živu muziku, a ples i zabavu možete pronaći i u hotelu Viktorija – Jungfrau gde postoji 5 diskoteka otvorenih do 3 sata ujutru. Popularan je i Engleski pab u hotelu Splendid.

Posebnu atrakciju predstavlja Kursal izgrađen 1859. kao romantični park sa osvetljenjem na gas. Tu se održavaju predstave i koncerti.
Izvor: B92