U hotelu “Alkatraz” koji se nalazi u zapadnom delu nemačkog grada Kajzerslauterna, gosti koji žele da provedu noć iza rešetaka za to iskustvo treba da spreme 52 evra.

Ne radi se o zgradi koja naizgled svojim gostima može pružiti sav luksuz ili najudobniji noćni san, a to je zbog toga što je hotel "Alcatraz" nekad zaista bio zatvor. Dva advokata su otkupila ovu zgradu i preuredili je u jedan od najzanimljivijih evropskih hotela. 

Od soba koje zaista izgledaju kao ćelije, do hotelskog bara kojeg okružuju zatvorske rešetke, vlasnici "Alkatraza" bili su odlučni u nameri da sačuvaju istinski duh zgrade. "Napravili smo pustolovni hotel s jedinstvenim ambijentom", rekao je suvlasnik hotela Andreas Kiš.

Baš kao u zatvoru, u spavaćim sobama, odnosno ćelijama, nalaze se toaleti, pa se može postaviti pitanje kakvi bi ljudi izdvojili 70 dolara, odnosno 52 evra da bi spavali odmah pored wc šolje?

"Naša ciljna grupa su tipični gosti hotela koji su u potrazi za klasično modernom sobom, ali imamo i goste koji žele da provedu noć u ćeliji i osete kako je to biti u zatvoru. Ako žele, takvim osobama dajemo pidžame na zatvorske prugice na kojima je ušiveno baš njihovo ime", objasnio je suvlasnik "Alkatraza", Andreas Kiš.

Iako su na prozorima ćelija i dalje postavljene rešetke, jednom kada posetioci u potpunosti iskuse sve čari hotela "Alkatraz", iz njega mogu izaći kad god to požele.
Izvor: Magazin.hr