Mnogi turisti Dubai posećuju isključivo zbog šopinga. U zemlji u kojoj je temperatura visoka tokom cele godine, klimatizovani tržni centri postali su odlična mesta za druženje i socijalizaciju.

Ako želite u šoping obiđite veliku petorku,( "Big Five") u koju spadaju i Deira City Centre, Dubai Mall kao i tržni centar Emirati. Popularne su i "šoping ulice" Jumeirah Beach Road i Sheikh Zayed Road – u kojima se nađe za svakog po nešto. 

U Jumeirah Beach ulici, morate se poslužiti taksijem ili autobusom, dok su tržni centri u Sheikh Zayed ulici povezani gradskim metroom.

Pijace u Dubaiju
Kupovina na pijacama u Dubaiu je vrlo interesantna. Najpopularnije su Spice Souq, the Gold Souq, Deira Covered Souq i Perfume Souq. U Bur Dubaiu postoji tekstilna pijaca, a u okolnim uličicama pronaćićete mnoštvo elektronskih uređaja.

Tu su i azijske i indijske radnje koje nude sve od muzike, filmova, krpica…Markete u zimskim mesecima možete posećivati kad god želite, dok oni lete rade do podne jer je posle suviše toplo.

Međutim ako želite da osetite pravu atmosferu, najbolje je da dođete predveče kada sve vrvi od ljudi i zabave.

Tržni centri
Dubai verovatno ima na hiljade tržnih centara ali mnogi nisu vredni obilaska niti pomena. Ako ste pratilac modnih trendova ili kupoholik, držite se velike petorke – Deira City Centre; BurJuman; Dubai Mall; Mall of the Emirates i Ibn Battuta.

Ne morate ih obilaziti sve, dovoljno vam je da odete u jedaan dva centra i i sami se uverite šta je to o čemu svi pričaju. Madinat Jumeirah bi trebalo da posetite zbog izvanredne arhitekture i divne atmosfere isto toliko koliko i zbog samog šopinga; ovde se, takođe, nalaze i odlični barovi i restorani.

Šta kupiti
Arapske/Indijske i suvenire Bliskog istoka: to su uglavnom tepisi i ćilimi iz Irana, Pakistana, Avganistana, Turske, Maroka… Zatim egzotične tapiserije, jastučnice, Aladinove lampe, nakit…

Arapska ulja: Parfemisana ulja koja se nalaze u divnim zlatnim i srebrnim flašicama.

Umetnost: Savremena umetnička scena je u procvatu. Pronađite neku umetninu iz Dubaia, Irana ili neke druge zemlje i nećete zažaliti. Možete posetiti i galerije koje će vam još više približiti umetnost ovih zemalja.

Egzotična hrana: kupite začine na pijacama ili supermarketima. Ima ih mnogo i najrazličitijih su ukusa. Pronađite sirup od ruže ili vodicu od orandžinog cveta.

Moda: Ovdašnji dizajneri prave odlične komade odeće inspirisane svojom tradicijom. Potražite radnje lokalnog dizajnera Amzaana u Wafi tržnom centru u Jumeirah Beach ulici.
Izvor: B92