Turistlink je nova društvena mreža za one koji vole da putuju. Osnovna ideja je da putnici upoznaju jedni druge, otkriju nove destinacije a pri tome se povežu sa stručnjacima.

Mnogi se obraćaju prijateljima i porodici za savet i preporuku kada žele da otputuju na neku novu destinaciju. 

Ali sada sve potrebne informacije možete saznati i pomoću društvenih mreža napravljenih specijalno za turiste, a jedna od njih je Touristlink, koja omogućava turistima ne samo da se povežu sa drugim putnicima širom sveta, već i da pitaju stručnjake sve što ih zanima što je jedinstvena opcija.

Na Touristlink se možete povezati preko Fejsbuka ili direktno naći na sajtu, a članovi mogu da sastave liste svojih omiljenih destinacija i podele ih sa prijateljima, predlože mesta koja treba obići drugim članovima, i postave fotografije gradova koje su obišli. Takođe, na sajtu postoji lista najboljih mesta koje treba obići u nekom gradu na osnovu ocena članova i recenzija koja treba da pomogne drugima da otkriju najatraktivnije tačke nekog grada.

Da bi se zadovoljile sve potrebe turista, Tourstlink pruža pristup lokalnim turističkim vodičima, turističkim agencijama, organizovanim turama, vlasnicima hotela i privatnog smeštaja. Ako vam treba bilo kakva pomoć bilo da je to traženje hotela, dnevni obilzak Mont Everesta ili zakazivanje leta, samo unesite svoj zahtev i dobićete odgovore od stručnjaka.

Potom možete izabrati ono što je najbolje za vas.

Na sajtu se proveravaju identiteti svih stručnjaka pre nego što dozvoli pristup sistemu. Svako od njih je rangiran na osnovu povoljnosti cena svojih predloga, usluga i na osnovu toga koliko je aktivan.

Ovde je je osnovna prednost direktna komunikacija, a sa svakim na mreži se kontakt može redovno održavati.

Sajt je besplatan, ali dodaje 10 % na uslugu kada nešto rezervišete preko njega. Za sada ima oko 1500 registrovanih članova, a zvanično će biti „lansiran" u maju.
Izvor: B92