Svako ima poroke koji mu pričinjavaju zadovoljstvo. Zato je Lonely Planet načinio listu mesta gde možete da ispunite svoje “slatke grehe”.

Las Vegas, SAD
Grad greha, pozornica lagendarnih priča iz filmova i serija, Las Vegas je postao sinonim za raspuštenost i dobar provod. Ovde se nalazi više kockarnica nego na celom svetu, najveći striptiz klub, kao i 15 od 20 najvećih hotela na svetu. Grad koji sam sebe promoviše rečenicom "Šta se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu", govori da ovde zaista može da se desi nepredvidivo. 

Kairo, Egipat
Postoji nešto primamljivo kod takozvanog šiša koji puše Egipćani. Možda zbog zvuka mehurića koje proizvodi ova naprava, omamljujućeg dima ili ornamentalne arhitekture, ovaj grad i kultura će vas očarati u potpunosti.

Ko Pha-Ngan, Tajland
Naročito je zanimljivo tokom legendranih zabava Punog Meseca za koje se tvrdi da su najveće žurke na plaži na svetu. Uz jeftin tajlanđanski viski i ostale supstance za "odmaranje mozga", igranje na pesku i glasnu muziku, prepustićete se čistom hedonizmu.

Najbolje od svega je to što na istom mestu možete da prespavate do jutra, a onda lek protiv mamurluka i osveženje potražite u kristalno bistrom moru.

Džajpur, Indija
Prva palata je izgrađena 1727, a danas je jedan od najvećih hotela na svetu. Palata Raj je jedan od najboljih primera mogulske arhitekture sa mermernim kupatilima, pozlaćenim tavanicama, nameštajem od slonovače i kristalnim lusterima. Gosti se osećaju kao kraljevi. Shahi Mahal predsednički apartman košta 53.000 dolara za noć, a uz njega ide i privatni bazen, spa centar i lični sluga.

Arizona, SAD
Uz specijalitete kao što je Četvorostruki Bajpas Burger (8.000 kalorija), Flatiner pomfrit i šejk od putera nije čudno da ide moto „Ukus vredan umiranja". Konobarice obučene kao medicinske sestre primaju narudžbine na receptima, a do kola će vas odvesti u kolicima ukoliko uspete da pojedete ceo obrok. Uz to možete da kupite i pivo i cigarete, ali ne služe dijetalne sokove.

Firenca, Italija
Prestonica umetnosti sa svojim palatama, crkvama i muzejima predstavlja riznicu renesansne umetnosti. Ali ako vam dosadi previše kulture, uvek možete da iznajmite Ferrari. Obiđite Toskanu, čuvena brda Kjanti, vinograde i sela.

Bangkok, Tajland
Naručite parče čokoladne torte Madagaskar, mus sa čokoladom i jagodama ili krem brule serviran uz list zlata, a uz to dodajte čašu retkog Moyet Tres Vieille Grande No 7 i počastićete se najskupljim dezertom na svetu. Osmišljen je u restoranu Mezzaluna u Bangkoku, na 65 spratu. Cena prava sitnica – 640 dolara.

Mongolija
Posetite šator, takozvani ger u mongolskim stepama i najverovatnije ćete se zateći sa flašom airag-a, pića napravljenog od fermentisanog konjskog mleka. Ovakvo pijanstvo sigurno niste nikada iskusili. Ako uz to ide i vodka Džingis Kan , bilo bi bolje da imate nekog ko će da vas pripazi. Kada se jednom otvore, flaše više ne mogu da se zatvore, pa ćete biti prinuđeni da popijete do kraja.
Izvor: B92