Ukoliko niste ljubitelj snega i zimskih čarolija i radije biste se negde sunčali, onda prve minuse i zimske pahuljice dočekajte na nekog egzotičnoj destinaciji, poput Tunisa, Dubaija, Kube ili neke druge sunčane zemlje iz koje ćete se vratiti preplanuli.

Dubai
Ljubiteljima luksuza Dubai je nezamenljiva destinacija, a možete ga posetiti tokom cele godine ukoliko podnosite veće temperaure. Dubai je najveći od sedam Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u njemu se nalazi najviši hotel na svetu Burž Kalifa, kao i jedini hotel sa 7 zvezdica, Burž Al Arab, hotel u obliku sidra. 

Kuba, Varadero
Ovo je svakako destinacija samo za one sa dubokim džepom. Ukoliko sebi možete da priuštite ovakvo „zimovanje" onda dočekajte Novu godinu između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Varadero predstavlja najveći kompleks odmarališta na Karibima, sa velikim brojem restorana i hotela. Besprekorno beo pesak, toplo more i sunčano nebo su samo neki od razloga zašto je Varadero jedna od najpopularnijih turističkih destinacija.

Tunis
Ukoliko želite da se sklonite od hladnih dana u Srbiji, jedna od destinacija na koje možete da odete je Tunis, koji ima oko 3.000 sati sunčanih dana godišnje i suptropsku klimu. „Zemlja jasmina" omogućava sve uslove kako za pasivan, tako i za aktivan odmor, pa ovu severnoafričku državu godišnje poseti oko pet miliona ljudi. Proverite zašto je to tako.

Sejšeli, Mahe
I putovanje na Sejšele može vas koštati jednog polovnog automobila, ali ukoliko se odlučite da odete tamo, biće vam jasno zašto Sejšele zovu rajskim ostvarenjem sna svakog turiste. Mahe je najveće ostrvo Sejšela , a ime je dobilo po Bertrond-Fransoa de La Burdone Mahe, francuskom guverneru Mauricijusa.
Izvor: 24sata