Nedavno renovirani predsednički apartman “Hajata”, sa cenom od 2.250 evra za jednu noć, najskuplji je smeštaj koji se može naći u Beogradu. Zavirite u odaje u kojima su odsedale zvezde kao što su Mik Džeger, Madona, Ralf Fajns, ali i potpredsednik SAD Džozef Bajden.

"U samom apartmanu su zasebna kuhinja, trpezarija, dnevni boravak, radna, spavaća i sobe za odmor i vežbanje. Tu su i dva kupatila, od kojih jedno ima tuš kabinu, kadu sa džakuzijem i saunu, koja je beneficija samo predsedničkog apartmana. Naravno, tu je i malo izdvojena konekciona soba, u kojoj uglavnom boravi obezbeđenje gostiju", kažu za "24 sata" u "Hajatu". 

Inače, gostima je na raspolagnju i mini-bar, ali i dnevna postavka voća, vina, viskija, vodke i džina.

Kad uđete u ovaj apartman u oči vam prvo upada prostrani dnevni boravak sa nekoliko dvoseda ispred LCD TV-a, uz koji kao dodatna oprema ide i DVD plejer, saraund sistem, a tu je i klavir na kojem se možda baš ser Elton Džon zagrevao pred svoj beogradski nastup.

Dnevna soba je spojena sa trpezarijom, u kojoj se nalazi sto predviđen za deset osoba. Iza je kuhinja sa zasebnim ulazom za kuvare, koje mnoge zvezde vode na svoje turneje. U kuhinji je smešten i frižider koji je pun 24 sata.

U drugom delu apartmana je radna soba, koje je odvojena kliznim vratima od dnevne. Spavaća soba ima veliki francuski ležaj, noćne stočiće, paravan za presvlačenje.

Gostima je na raspolaganju i prostorija za vežbanje u kojoj se nalazi kućni bicikl i oprema za trening, a tu je i nekoliko velikih garderobera.

"Gosti mogu da koriste i salu za sastanke, dobiju privatnog batlera. S ozirom na to da je apartman deo Ridžensi kluba, koji praktično predstavlja hotel u hotelu, gosti mogu da se čekiraju u samom apartmanu, bez potrebe da se zadržavaju na recepciji, što garantuje apsolutnu privatnost", navode u hotelu.

Za mesec dana boravka u ovom apartmanu potrebno je izdvojiti neverovatnih 67.500 evra. To iznosi oko sedam miliona dinara.

Najskuplji apartmani u Beogradu su:
1. Predsednički apartman "Hajat" 2.250 evra.
2. Diplomatski apartman "Hajat" 1.750 evra.
3. Predsednički apartman "Skver" 9 1.600 evra
Izvor: 24 sata; foto: www.belgrade.regency.hyatt.com