Vežite pojaseve! Tajlandski avioprevoznik PC Air zaposlio je transeksualce kao stjuardese da bi se izdigao iznad konkurencije koja je preuzela nebo.

PC Air, nova kompanija koja planira čarter letove širom Azije, prvo je zapošljavala samo žene i muškarce kao letačko osoblje. 

Međutim, predomislili su se nakon što su dobili 100 prijava za posao od tranvestita i transeksualaca. Oni su izabrani zajedno za 19 devojaka i sedam muškaraca. Ova ekipa će prvi put leteti od Suvarnabumi aerodroma u Bankoku do provincije Surat Tani u južnom Tajlandu. Nadaju se novim linijama već ovog meseca.

Kvalifikacije koje su se tražile na razgovoru za posao od transvestita su bile iste kao za ženski deo ekipe stjuardesa, sa dodatnim zahtevima kao što su: da poseduju ženstvene crte lica i telo nalik ženi, potom da pričaju i hodaju kao žensko uz nežan glas i pravi stav.

Iako skoro da nema diskriminacije za transvestite i transeksualce na Tajlandu, on nisu zvanično priznati kao žene i na njihovim ličnim kartama će uvek pisati "muski pol". Na Tajlandu su oni mnogo prisutniji i transparentniji nego u drugim državama.

Za razliku od drugih zemalja na Tajlandu su oni kao po pravilu zaposleni na mnogim poljima, a naročito ih ima u parfimerijama ili apotekama, gde ćete pronaći travestita za prodavca.
Izvor: B92