Ali ne samo jedan, BBC je pronašao pet. Oni su izabrali najlepša ostrva na svetu za nezaboravni odmor…

Za one koji već sada razmišljaju o letnjem odmoru i potencijalnim destinacijama, britanski BBC je objavio top-listu pet najboljih ostrva za putovanja.

Na prvom mestu je Santorini. Ovo grčko ostrvo je mesto na kome oživljavaju mitske priče i legende, a azurno more i prekrasne plaže idealne su za uživanje u morskim radostima.

Drugi je Bali, indonezijski biser, koji je već godinama omiljena destinacija mnogobrojnih turista, ali uprkos tome još sija nesvakidašnjom prirodnom lepotom.

Treće mesto pripalo je kanadskom Kejp Bretonu. To je mesto koje se može pohvaliti predivnim krajolikom kojim dominiraju impresivne litice. Zanimljiva je i arhitektura na kojoj se vidi uticaj različitih kultura.

Filipinski Borakaj zauzeo je četvrto mesto. Iako obiluje prekrasnim peščanim plažama i čistim azurnim morem, Borakaj je još skriveni biser.

Poslednje mesto na listi zauzima australijski Veliki koralni greben. To čudo prirode oduzima dah svojom lepotom. Kupači i surferi ipak moraju da budu na oprezu jer nadaleko poznati greben vole i velike bele ajkule.
Izvor: Press