Stotinak metara od hotela „Omorika“ nalazi se nova ski-staza duga 250 m, kao i staza za noćno skijanje, a početnicima će pomagati instruktori.

Koloritna, gotovo nestvarna priroda, prekrasni pejzaži, dobar smeštaj, niže cene u odnosu na druge planinske centre, i sve to na 190 kilometara od Beograda, svrstali su Taru u sam vrh srpskih turističkih destinacija. 

U Vojnoj ustanovi „Tara", koja je već tri i po decenije nosilac razvoja turizma na ovoj planini, ističu da i ove godine, uprkos ekonomkoj krizi beleže solidnu popunu smeštajnih kapaciteta koja je na nivou prošlogodišnje. Tome su, pored odličnih smeštajnih kapaciteta, doprineli i brojni sadržaji, kvalitetna usluga i pristupačne cene koje su iste kao lane, uz mogućnost plaćanja u sedam rata.

Na samo stotinak metara od hotela „Omorika" nalazi se nova ski-staza duga 250 metara, gostima je na raspolaganju i noćno skijanje, dok će početnicima će pomagati obučeni instruktori. Uređene su i dve ski-staze za decu i rekreativce kod hotela „Beli bor", a nabavljena je nova oprema koju gosti mogu da iznajme po popularnim cenama.

Milan Lazović, upravnik „Omorike", najelitnijeg hotela, pravog malog grada sa svim sadržajima koje gost može da poželi, uveren je da će zimska sezona biti berićetna.

Uz novitete gostima su u ovom kompleksu na raspolaganju i renovirani zatvoreni bazen, sauna, trim-kabinet – kaže Lazović. – U hotelu se nalazi i bogata biblioteka, internet kabinet, igraonica, salon lepote, pošta, kao i prodavnica suvenira. Pored hotela je i deset kilometara uređenih pešačkih staza. Posebnu pogodnost imaju roditelji sa malom decom o kojoj će u salonu igara brinuti vaspitači dok su roditelji u šetnji, na skijanju ili izletu. Tu su i nacionalni restorani „Jeremičak", „Javor" i „Radmilovac".

Na Kaluđerskim barama, na zelenom cvetnom proplanku okruženom stoletnim četinarima, smešten je i apartmanski kompleks „Zeleni čardaci" sa konacima „Žubor" i „Slavuj". Izgrađeni su od drveta i kamena uz korišćenje kvalitetnih, ekološki podobnih materijala. Tu su letnjikovac, klupe za odmor, otvoreno ognjište, roštilj, pekara, prostor za igru dece i smeštaj kućnih ljubimaca. Zakup apartmana je 50-150 evra.

Privatno
Vlasnici soba i kuća za izdavanje kojih na Tari ima 60 sa 334 ležaja, apartmane izdaju za oko 25, a cena po ležaju je oko pet evra, što je u odnosu na cene od pre dve-tri godine i do upola jeftinije. Za Novu godinu apartmani koštaju oko 50 evra.

Cene (u dinarima)

„Omorika"
* Četvorokrevetna soba 1.950
* Trokrevetna soba 2.050
* Dvokrevetna soba 2.200
* Jednokrevetna soba 2.800

Apartmani
* „Javor" – Jednokrevetne i dvokrevetne sobe 3.600-5.500
* Polupansion 2.150-2.550
* „Beli bor" – Jedenokrevetne i dvokrevetne sobe, pun pansion 2.150-2.550
Izvor: Večernje novosti