U agencijama još ima mesta za putovanja u evropske gradove. Turisti koji se odluče da na svoju turu idu avionom, „proći“ će malo skuplje, ali imaju šaroliku i zanimljivu ponudu.

Većina aranžmana za doček Nove godine u evropskim metropolama je već rasprodata, međutim za one koji se u poslednji čas odluče da negde otputuju, ipak se može naći „krevet više". Za polaske početkom januara još uvek ima mesta, ali kako kažu u turističkim agencijama jako malo, pa svi koji bi praznike proveli na putovanju trebalo bi da požure sa rezervacijom. Cene aranžmana kreću se od 80 za autobuske ture, pa do 500 i više za one koji putuju avionom. 

Kako bi se za kratko vreme obišlo što više, agencije nude i kružne ture po zapadnoj i centralnoj Evropi.

– U ponudi je autobuska tura Prag-Drezden-Berlin, koja traje nedelju dana i staje 255 evra – kažu iz agencije „Kompas". – U cenu je uračunat prevoz, jedno noćenje sa doručkom u Pragu i tri u Berlinu, razgledanje gradova i usluga profesionalnog vodiča i troškovi organizacije putovanja. Veliko je interesovanje i za posetu Parizu, Salcburgu i Minhenu, a koja staje 369 evra.

U Budimpeštu se takođe može putovati vrlo povoljno za praznike, pa tako dvodnevna tura staje oko 100 evra.

– Osim Budimpešte i Beča u ponudi imamo i putovanje u Veneciju 6. januara, koje košta 79 evra – kažu u agenciji „Argus turs". – Tura traje četiri dana, obezbeđen je autobuski prevoz, a odseda se u hotelu sa tri zvezdice. Interesantan je i petodnevni boravak u Pragu koji košta 89 evra.

Turisti koji se odluče da na svoju prazničnu turu idu avionom, „proći" će malo skuplje, ali takođe imaju šaroliku i zanimljivu ponudu.

Putovanje u Istanbul, koje traje četiri dana, košta od 219, a u Pariz se može ići za 420 evra.

U poslednje vreme popularni su i jednodnevni izleti u glavne gradove, pa se tako u Budimpeštu može za 29, Segedin za 15, a u Temišvar za svega 12 evra.
Izvor: Večernje novosti