Iz turističkog centra Jahorina kažu da srpski turisti čine više od 60 odsto ukupnih posetilaca na ovoj planini, pa je zbog toga Srbija veoma važna, kako za taj centar tako i za Republiku Srpsku uopšte.

Predstavnici turističkih organizacija Istočnog Sarajeva i Beograda, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, potpisali su Protokol o saradnji koji ima za cilj da unapredi saradnju dva grada u oblasti turizma. 

Turistička ponuda Jahorina u centru je ukupne turističke ponude Republike Srpske, a ova olimpijska planina ima mnogo toga da ponudi posetiocima.

Ovog vikenda na Jahorini i zvanično počinje skijaška sezona, a visina snežnog pokrivača trenutno je 20 centimetara. Skijaške staze su uređene, ove godine je upotpunjen sistem za veštačko osnežavanje, a poslednjih godina radilo se na modernizaciji turističke ponude.

Smeštajni kapacitet ove planine je 5.000 kreveta, a posetiocima su na raspolaganju i mnogobrojni hoteli sa tri ili četiri zvezdice.

Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo radi na očuvanju i unapređenju turističke ponude Sarajevsko-Romanijske regije, odnosno turizma, kao jedne od prioritetnih privrednih grana.

Olimpijske planine Jahorina i Trebević, zatim Romanija, izletišta, uz bogate i vredne kulturno-istorijske spomenike predstavljaju raznovrsnu turističku ponudu ovog kraja.
Izvor: B92