Na Staroj planini, u istoimenom turistističkom i skijaškom centru, danas je otvoren hotel “Stara planina”. Cena polupansiona snižena je na 25 evra, a ski-pas je besplatan.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić otvorio je danas na Staroj planini istoimeni hotel u koji je država iz budžeta investirala više od 30 miliona evra. Hotel sa četiri zvezdice nalazi se na Jabučkom ravništu na 1.350 metara nadmorske visine, smeštajni kapaciteti su 380 kreveta u 146 soba na 26.000 metara kvadratnih. 

Izgradnja hotela predstavlja prvi grinfild projekat u okviru razvoja planinskog turizma u Srbiji u poslednjih dvadeset godina.

U okviru projekta izrađena je i prva ski gondola u Srbiji koja će omogućiti prevoz skijaša do vrha Babin zub odakle polaze ski staze ukupne dužine 13 kilometara.

Hotel "Stara planina" ima 147 parking mesta u podzemnoj garaži, tri konferencijske sale, restoran, piceriju, bar, dečiju igraonicu, klizalište, velnes i spa centar i otvoreni bazen.

Ski centar na Staroj planini, koji je do sada bio opremljen četvorosednom žičarom, ski liftom i bebi ski liftom, u novoj skijaškoj sezoni dobiće još jednu četvorosednu žičaru koja treba da poveže skijalište "Konjarnik" ka Rakičkoj gori s jedne strane i Jabučkom ravništu s druge strane.

Cene polupansiona u hotelu snižene su na 25 evra, a ski-pas je besplatan.

Stara planina je najveća planina u Istočnoj Srbiji čiji je masiv dugačak oko 550 kilometara, pod snegom je pet meseci godišnje i od 1997. godine proglašena je za park prirode.
Izvor: Mondo